Over ons

Günther De Vroede en zijn echtgenote Cindy Van den Broeck zijn sinds vele jaren geboeid door lekkere wijnen en kunnen op zijn minst gepassioneerde wijnliefhebbers worden genoemd.

 

 

Een twintigtal jaar geleden kwamen zij louter bij toeval in contact met Antoon De Paepe, oprichter van de biologische wijnimportzaak Biotiek (ondertussen uitgegroeid tot Biodyvino).

Meteen waren zij aangenaam verrast door zijn ruim assortiment aan biologische en biodynamische wijnen die tevens stuk voor stuk van een uitzonderlijke kwaliteit bleken te zijn. Vanaf dit ogenblik werden door Günther en Cindy regelmatig verschillende van deze wijnen gedegusteerd en beoordeeld samen met tal van hun vrienden.  Telkens opnieuw was men het er unoniem over eens dat deze wijnen uit de gecontroleerde en gecertificeerde bio-teelt minstens evengoed  waren dan andere en best  de naam “kwaliteitswijnen” verdienden. Wetende dat dit edel vocht tot stand komt met respect voor de natuur en zonder enige ingreep van chemische hulpmiddelen of ander gesjoemel verklaart hun keuze om voortaan enkel nog dergelijke wijnen te willen aanvaarden in hun wijnkelder.

Mede onder druk van de steeds toenemende vraag van vrienden naar deze, naar ons bescheiden mening, uitzonderlijke ontdekkingen, werd uiteindelijk besloten begin 2004 te starten met een eigen zaak. Hun gezamelijke hobby kreeg de naam “Huis Pelsenbroeck” en viel van bij de start in de smaak van vele wijnliefhebbers. Reeds in 2005 werd ten Huize Pelsenbroeck naar aanleiding van de steeds groeiende interesse beslist een degustatieruimte te openen waar zij hun klanten  regelmatig zouden kunnen uitnodigen om nieuwe ontdekkingen, voortvloeiend uit intensieve prospectie,  samen te degusteren in een  sfeervol en gezellige omgeving. Hierdoor zijn zij meteen enig en uniek in het Pajottenland en vermoedelijk ver daarbuiten.

           

Heden staat Huis Pelsenbroeck gekend voor een plaats waar men opnieuw de natuur kan ontdekken in een ruim assortiment van meer dan 200 wijnen gemaakt met respect voor de natuurlijke kwaliteit, milieu en gezondheid.